Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

MRSA og skjønnhetssalongen

0 1 202

MRSA har vel ikke noe med skjønnhetssalong å gjøre vel? Ikke det nei? Jo faktisk. Nå som vi har begynt å høre mer om MRSA infeksjoner i media er det kanskje verdt å gi det en ekstra tanke hva vi egentlig holder på med i skjønnhetssalonger?

Hva er MRSA? Jo en god forklaring får du her:

«Infeksjoner med denne bakterien kan behandles med antibiotika. Enkelte ganger er bakteriene ufølsomme (resistente) mot flere typer antibiotika, ett av disse er meticillin. Da kalles bakterien MRSA (meticillinresistent Staphylococcus aureus).»

Det henvises ellers til ett bra skriv hos arbeidstilsynet som verdt er å lese igjennom ved å klikke her.

Med andre ord i dagens verden risikerer vi å kunne få slike bakterier overalt. I hjemmet ditt, på sykehuset, på jobben, på skjønnhetssalongen og alle andre steder du kan tenke deg. Ingen er helt trygg.

Hvordan spres MRSA?

Hud-til-hud kontakt. MRSA kan overføres fra en person til en annen ved hud-til-hud kontakt. MRSA kan smittes av berøring med forurensede gjenstander, feks hvis en person som er smittet av MRSA har kommet i berøring med en gjenstand da kan en annen person bli smittet ved å berøre samme gjenstand.

Jo det er smertefullt å snakke om dette, det er til og med noe som noen ikke har lyst å snakke altfor mye om for det er så mye styr rundt å holde alt rent og smittefritt.

Det sies aldri for ofte at hygiene på skjønnhetssalonger er en meget seriøs sak og bør taes alvorlig. Det man opplever allikevel gang på gang er terapeuter som ikke tar slikt seriøst nok.

Jeg har for eksempel mer enn en gang møtt terapeuter som ikke forstår viktigheten av at man ikke kan bruke samme spatel i voksen igjen.  Det forbauser meg at man ikke tenker etter og for eksempel bruker stålspatel som dyppes igjen og igjen i samme boks og samme boks brukes deretter for neste kunde. En spatel skal aldri dyppes ned i boksen igjen unntatt hvis du ikke har tenkt å bruke samme boks for neste kunde.

En sekund uten tanke kan føre til forferdelig tragedie og i dag må vi være mer forsiktig enn noen gang før.  Bare det å bruke samme makeupbørste på neste person kan være utenksom handling.  Hva gjør du når du setter på makeup på din kunde? Dypper du samme børste ned i øyeskyggen igjen og igjen ? Tenker du på at når du gjør det da ligger det igjen rester på øyeskyggen. Bruker du samme eyeliner på alle kunder som ønsker en eyeliner? Eller maskara?

Alt må være engangs og dyppes i kun 1 gang når du skal ta hånd om dine kunder. Husk det og du eliminerer risiko for å spre smitte mellom kunder. Tenk nøye igjennom alle rutiner du har og husk at det er viktig å bruke hansker ved mange typer behandlinger.

Har du rutiner på plass? Har du feks gode rutiner på når steriliseringsvæske byttes ut? Har du dokumentasjon på det? Har du tenkt igjennom hva du gjør hvis ulykken er framme?

En viktig sak å tenke på. Hvis du har noe du ikke har tenkt på da anbefaler jeg at du blokkerer av en hel dag på din salong, for å få alle terapeuter som jobber hos deg/med deg, til å gjennomgå alle rutiner i forhold til hygiene.

 

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.