Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Økologisk hudpleie, trend for fremtiden

0 1 341

Jo du driver en salong og du tilbyr behandlinger, men har du gitt det en tanke at skjønnhetsidealer forandres hele tiden?

Det er mye merkelig som skjer med mote.  For å ta ett ekstremt eksempel da ville det bli ansett som latterlig å ha på seg høye hæler for 1000 år siden. Og hvis man gir det en tanke da er det jo latterlig, på en måte. Hvorfor skal man tiple rundt med spikertynne hæler som er 10 cm lange når man kan ha det så mye mer behagelig med 1 cm flate hæler? Jo man kan spørre seg hvorfor noe kommer på mote og hvorfor noe blir en selvfølge når det går mot all sunn fornuft.

Det samme gjelder hudpleie. Det har vært på mote å streve etter å fylle ansikt med diverse injeksjonsbehandlinger. Men det kommer også frem flere og flere eksempler på overforbruk og dårlige behandlingsresultater.

Det som mange ikke tenker på er at man setter i gang og bruker fillere for å beholde ungdommelig utseende litt lenger, men er det noen ansvarlig for slike behandlinger som forklarer for kunden at huden blir større og større i omfang pga at huden mister spenst og begynner å henge.  Huden blir rett og slett for stor med tiden pga den mangler den spenstige puten under og det spiller ingen roll hvor mye filler man bruker man kan ikke komme vekk fra det faktum at huden blir større i omfang og hvis man skal fylle på i evighet vil kinner og annet blåse mer og mer ut.

Alternativet er å ta vekk hudfliker å stramme på, men da har man også begynt å se det karakteriske jokersmilet som mange har fått.

Det samme gjelder hengende panner som resultat av bruk av gift i ansikt for å lamme muskler.

Det er bare tidsspørsmål om når vi får like mange søksmål i Norge som man har i USA pr capita pga behandlinger hvor man ikke har forklart hele historien for kundene. Er det på tide å tenke etter at man lever faktisk farlig når man bruker avanserte metoder for å ta hånd om kundenes hud og at man byr faren hjem for søksmål når man ikke bruker naturlige behandlingsmetoder?  Verden går mer og mer mot alt som er naturlig og det gjelder hudpleie likeså som næring, for hvem har ikke sett at økologisk mat er på vei til å bli mer og mer vanlig? Hvem kjenner ikke noen som fokuserer på å spise økologisk?

Jo man kan telle opp mye. Det er få som snakker om det åpent, men mange som tenker på det og snakker om det bak kulissene.

Trenden er faktisk at mange ønsker å gå mot mer og mer naturlig pleie av huden.

Det synes jeg er ett godt sunnhetstegn. Vi ser flere og flere artikler hvor man skriver om ingredienser som er dårlig for huden. Man ser flere og flere klinikker som tilbyr økologiske behandlinger. Man ser flere og flere som tilbyr økologisk kosmetikk. Husk likevel at økologisk betyr ikke nødvendigvis alltid at det er sunt for huden.

Men det som er riktig i dag, kan være feil i morgen. Trå forsiktig når du bestemmer hva som er riktig for din klinikk. Bruk god tid på å bestemme hva det er du ønsker å stå for i fremtiden. Mitt råd er at du tenker mer og mer i retning av sunne metoder for å hjelpe kunder bekjempe hudproblemer eller å arbeide mot aldring av huden. Ekte skjønnhet kommer innenfra. Du er hva du spiser, og så videre kunne ikke være mer riktig.

I dag har vi ikke mange økologiske salonger på markedet i Norge, men den eneste jeg fant på nett var Pink Garden.  Dette gir en stor mulighet til andre salonger som ikke har begynt å satse på økologisk. Hvorfor det? Jo nettopp fordi mange kunder etterspør nå økologisk. Kanskje det er din mulighet? Hvorfor ikke å satse på økologisk?

Pink Garden økologisk hudpleie

Hvis du kjenner til flere økologiske hudpleiesalonger da ser vi gjerne du legger disse til i kommentarer nedenfor og vi legger disse til i listen hos oss, og på siden www.norge.salon.no hvor alle kan legge inn oppføring på sin egen salong, helt gratis.

 

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.