Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Mikronål – fantastisk behandling du kan tilby dine kunder

1 1 661

Behandling med Mikronål (dermaroller, microneedle) eller Mikronålpenn (dermapen er ett beskyttet markedsnavn på lignende penn) er en av de mest effektive behandlinger du kan tilby dine kunder som trenger å gjenopprette hud eller korrigere hudproblemer:

 • små rynker
 • pigmentforandringer
 • arr
 • strekkmerker
 • ujevn hudfarge
 • cellulitter
 • alopecia
 • og mer …

Hvorfor er mikronål så god metode for å reparere så mange forskjellige typer hudproblemer?

Jo, faktum er at nålene når langt ned under hudoverflaten (avhengig av hvilken størrelse du bruker – hvor lange) og i den prosessen skader mikronålen hudens papiller. Naturen i seg selv er så fantastisk at huden faktisk begynner å reparere seg selv hvis den blir skadet.

Med andre ord du setter igang hudens egen prosess for å helbrede seg selv når du bruker mikronål. Mikronål er også blitt kalt for Dermaroller men Dermaroller er ett beskyttet markedsføringsnavn og dermed bør man ikke bruke navnet Dermaroller medmindre man selger etiketten Dermaroller. Dermaroller er ett varemerke, men du kan bruke hvilken type mikronålrull som helst så fremt du desinfiserer godt på forhånd når du skal utføre denne behandlingen.

Generelt kan man si at når du utfører mikronål behandling tvinger du huden til å starte helt på nytt, og det som skjer er at den naturlige prosessen vil gjøre så godt i å redesigne huden i sin opprinnelige tilstand dvs. ny hud, som vil da gi en mer vakker og mer stram hud.  Med andre ord, da er mikronålbehandling noe av det mest fantastiske du kan tilby dine kunder.

Det du alltid bør huske på, og er avgjørende er hygiene og det faktum at nåler til ansiktet bør ikke være lenger enn 1,5 mm. Nåler for kroppen kan være 2,0-2,5 mm, hvis du går til 3,0 mm bør du bruke en penn og ikke en rull ettersom området da skal være stemplet. Med altfor lange nåler på en rull kan du gjøre mer skade i stedet for å reparere.

Slik ville vi utført denne behandlingen på hudpleiesalong:

 • Ta på hansker – husk hvis du ikke starter med å ta på hansker vil du få dovne fingre etter på påføre bedøvingsmiddel og det er ikke noe spennende
 • Sett mikronål i NaCl-løsning for å desinfisere.  Til tross du får desinfiserte nåler da er det alltid bedre å være helt sikker ikke sant?
 • Desinfiser og rengjør området som skal behandles med steril bomull du dypper ned i NaCl løsning
 • Bruk en tube Embla (5 gr) å spre jevnt over området som skal behandles, og dekk til med plastfolie for å forkorte ventetiden – vent i 30 min før du starter
 • Rengjør og fjern resten av Embla krem ​​hvis noe ligger veldig synlig igjen, den pleier allikevel å taes godt opp av huden
 • Begynn å rulle det området som skal behandles, være nøye med å dekke øynene med pads mens du arbeider rundt dette området
 • Rull i mange retninger for å gjøre resultatet enda bedre
 • Du kan rulle hele ansiktet (ikke for nær øynene), halsen og ned området mellom brystene der damer typisk får ofte rynker etter bading i for mye sol eller på grunn av aldring
 • Når du er ferdig bruk spatel for å sette krem på en bomull som du deretter bruker for å dekke huden med krem samtidig som du renser huden med kremen. Bruk helst økologisk og meget mild krem ​​uten for sterke ingredienser. Spre over hele ansiktet hvor du har behandlet huden, for å fjerne blod og rense huden best mulig. OBS – grunnen til du bruker spatel for å sette krem på bomull er at her kan det være stor smittefare hvis du ikke gjør alt nøyaktig, fordi det vil komme bloddråper! Alternativt kan du bruke engangskonvolutter eller smådoser av krem som du laget på forhånd, alt for å være sikker på at hygiene er god nok
 • Bruk en hyaluronic maske til slutt (du kan kjøpe den klar dyppet i hyaluronsyre) for å dekke ansiktet og la klienten vente i 10 minutter.
 • Ta av masken men ikke tørk av eller vaske av ekstra fuktighet når du fjerner masken.

Når huden blir perforert tar den opp næring gjennom huden 10.000 ganger bedre enn når den ikke er perforert. På samme måte da mister også huden fuktighet mye raskere når den har vært perforert.

Se til at kunden bruker krem gjentatte ganger i løpet av neste 3 dager.  Anbefal kunden å bruke mild økologisk og sunn krem. Kundens hud vil føles veldig stram, og huden trenger usedvanlig mye fukt de neste 3 dagene.

Noen terapeuter desinfiserer rullen etter en behandling og skrive klientens navn på boksen. Dette har vi aldri gjort på vår salong og vi anbefaler faktisk at du kaster rullen etter 1 bruk i avfallsbeholder for farlig avfall.

Husk hygiene er det alfa og omega når du utfører en slik behandling.

Ikke fjern hanskene under denne behandlingen og ikke ta dem av før du har tatt og lagt mikronål i farlig avfall. En liten dråpe blod kan være nok til å forurense. Du kan aldri vite om din klient kan være bærer en slags smittsom sykdom. Du bør alltid behandle alle på en måte som om de hadde noe farlig du kunne blitt smittet av eller smittet over til andre!

Behandlingen bør gjentas etter 3-4 uker og utføres så mange ganger som nødvendig. Det er veldig ofte at kunder trenger 6-8 behandlinger for å få ønskede resultater. Feks vil behandling av arr og pigmentflekker ofte trenge flere behandlinger

Det er mange der ute som tilbyr kurs i mikronål og forskriftene sier at i enkelte områder av verden har du ikke lov til å utføre denne behandlingen hvis du ikke er helsepersonell, men hudterapeuter har pr dags dato lov til å utføre denne behandlingen, men husk at hva enn du gjør er på egen risiko til enhver tid. Sørg for å alltid følge regelverk og forskrifter om hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt.

Skulle du være i den delen av verden hvor du som terapeut har lov til å utføre denne type behandling, kan du begynne med å trene på din egen arm. Hvis du bruker Embla krem ​​vil du bare føle en liten kriblende følelse som ikke gjør vondt i det hele tatt.

Vedlagt Video er en veldig fin kilde til å starte med trening.

En mikronål behandling bør være priset høyt ettersom den er svært kostbar å utføre samtidig som den skal utføres med stor omhu, og du trenger god tid samtidig som du må være grundig og forsiktig i forhold til både hygiene og ytelse.

En tradisjonell ansiktsbehandling vil normalt ta ca 60 minutter inkludert tid for Embla i virketid på ansiktet. Kroppsbehandlinger kan ta dobbelt så tid avhengig av hvilket område du fokuserer på.

Vær forsiktig og grundig når du utfører mikronål behandling! Det vil komme blod!

Klikk her hvis du ønsker å handle mikronålprodukter

1 kommentar
 1. […] Anbefalt behandlingsmetode – kan også med fordel brukes i mikronålbehandling. Les mer om hvordan å utføre mikronålbehandling her. […]

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.