Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Rullevoks, hard voks, hvilken type er best?

0 3 410

Det dukker stadig opp spørsmål i forum på nett; Hvilken voks er best for hårfjerning?

I grunn er mye av det som er produsert samme basisprodukt og liten forskjell mellom varemerkene.  Jeg har gjentatte ganger undersøkt voksruller og hard voks på boks for å se om det er forskjell på innhold.  Hittill har jeg ikke funnet noen store forskjeller som skal gi indikasjon på at det skal være forskjell i å bruke dem i behandling. Da snakker jeg om forskjell på produsenter, men det er klart det er forskjell mellom typer i samme varemerke, men titt og ofte er det kun duft – men likeså er det forskjell i hvor smeltepunkt er og det kan bety stor forskjell for eksempel for hud som er sensitiv.

For å ta ett eksempel så vil hud med couperose eller tendens til couperose få det bedre hvis du klarer å holde lavere varme på produktet når du bruker det.

Når jeg drev klinikk da var det typisk en variant av rullevoks som alle terapeuter likte å bruke til hårfjerning under armer, overlepp, hake, øyenbryn, ansikt, rygg, legger, lår og armer og det var rosa titanium voks.  Vi har testet mange forskjellige varianter av den rosa voksen og kommet frem til at det var faktisk ikke noen forskjell i å bruke dem.

Vi har dog hatt en terapeut som ønsket helt klart å bruke Titanium hvit rullevoks – for asiatisk hud og hun mente disse 2 var desidert de beste for hud med grove hår.  Alle terapeuter som vet forskjell mellom type hud vet at asiatisk eller mørk hud ofte har mye flere og grovere hår enn for eksempel lysere hud.

Forskjell i hvor mye hår er på kropp kan også utgjøre såpass forskjell at du er nødt til å variere tid brukt på hårfjerning og tilby 30 min, 60 min og 90 min behandlinger beroende på hvor lang tid det vil ta å fjerne hår.  Det vil som regel ikke ta mindre enn 60 – 90 min for hårfjerning hele kroppen hos en med asiatisk hud.  Samme behandling kan ta kun 30 minutter for lysere hud.  Da snakker vi om en terapeut som er topptrent og kan sitt fag.  En terapeut som er ny i faget kan bruke dobbelt så lang tid til samme type behandling.

Jo, rullevoks passer til mye og den brukes veldig ofte i behandlinger.  Jeg mener da bestemt at rullevoks ikke skal brukes til intimvoksing unntatt hvis man ønsker å ta litt rundt kanter før man begynner å ta midtparti.

Hard voks er best for brasiliansk, intimvoksing.  Det finnes forskjellige varianter som baserer seg til stor grad på om du skal bruke dem hvor du påfører med spatel og lar være å bruke spatel for å ta de vekk og plukker opp ene kanten for å dra.  Denne typen voks kan med fordel være litt kallere når du påfører den.  Video du finner ovenfor viser hvordan du bruker denne type voks. Jeg har drevet en klinikk hvor jeg prøvde iherdig å få terapeuter til å bruke denne voksen men de ville alltid holde seg til den tradisjonelle hard voksen, hvor man bruker spatel for å påføre voksen og dra den av med å legge strips ovenpå.  Jeg har da allikevel snakket med terapeuter som har satt igang med å bruke hard voks uten strips – og de mener det er desidert den beste metoden og ønsker ikke å gå tilbake til hard voks med strips.  Det sier seg selv at man sparer jo en god del penger på det i tillegg ettersom man ikke trenger strips hvis man bruker stripsfri hard voks.

Har du kunder med sensitiv hud, da vet du at sukkervoks er best. Alle med sensitiv hud, pleier å tåle sukkervoks, men den er litt mer vrien å bruke men her har du en meget flott video du kan se på for å lære deg mer om sukkervoksing.

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.