Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Henna, hvordan å legge på profesjonell henna farging bryn?

0 4 122

Har du sett hvor flott resultat det blir av å bruke ombre metode til permanent makeup? Hvis du er en av dem som ikke kan tilby dine kunder permanent makeup hvorfor ikke å ta inn ny type behandling, nemlig henna farging av bryn.

Men farging av bryn er ikke det akkurat det vi tilbyr med form og farge, dag etter dag på salongen? Joda, men henna farging er annerledes. Den sitter lenger og så farger den ikke bare hårstrå uten den farger og huden under. Dette betyr at du kan lage en mye vakrere form på bryn enn ellers. Noe som viser at du har litt skygge bak hårstrå som gjør at bryn ser mer markert ut og rammer inn ansikt og gjør at øyenbrynene dine ser store, dristige og fargerike ut. Dessuten gir den ekstra sjarm og skjønnhet til ansiktet ditt.

Alle ønsker å ha dramatisk vakre øyne. Noen har de naturlig og noen ikke. Så mange kunder trenger hjelp og hvis du tilbyr henna farging vil du kunne utvide tilbudet du allerede har til dine kunder. Dessuten er det stor sannsynlighet til at dette blir en suksess.

Hvordan skal du velge riktig farge? Du kan bruke rød, brun eller svart henna for bryn. Vær obs på at noen kan være allergisk mot henna og vær nøye med å bruke henna som alment er kjent å ikke forårsake voldsom allergireaksjon.  Gjør en test på kunden før du starter, be dem møte opp dagen før og gjør en liten test på arm eller lignende.

Semi-permanent henna – hvordan å utføre den?

Hvis du vil tilby dine kunder henna bryn med ombre effekt som resultat av semi-permanent henna da vil du få fornøyde kunder med vakkert markerte bryn som sitter lenge.

How Will You Choose Perfect Henna For Your Eye Brows
Hvordan å utføre semi-permanent henna på bryn

Du gjør følgende:

  • Lag en liten test på kunden dagen før, for å se til de ikke er allergisk mot henna
  • Henna er skadelig for personer med glukose-6-fosfat dehydrogenase (G6PD) mangel.
  • Bruk 100% ren henna
  • Velg riktig henna-farge

Hva trenger du for å farge med henna?

Det du trenger er:

Hvordan gjør du så for å farge bryn med henna?

How To Dye Your Eyebrows With Henna
Hvordan å farge bryn med henna?

Når du har samlet sammen alt du trenger for å farge med henna, kan du starte prosessen. Her har du trinn for trinn forklaringer for å få bedre forståelse på hvordan å utføre dette på en trygg måte.

TRINN 1:

Først av alt, gjør hennapastaen for øyenbrynene.

TRINN 2:

Rengjør øyenbryn nøye med feks eye makeup remover uten olje. La bryn tørke.
Du kan også bruke alkoholservietter eller heksehassel til å rense øyenbryn. Dra en vakker linje som skal utgjøre form på bryn, rundt hele øyenbryn. Deretter påfører du vaselin rundt brynene og i kanten av hvor du har tegnet linjen. Ikke bruk vaselin på øyenbrynene, bare rundt formen du skal sette henna på.

TRINN 3:

Nå er det på tide å påføre hennapastaen på bryn til kunden. Bruk for eksempel bomullspinner/q-tips for å påføre henna eller en børste. Start fra indre til ytre ende av øyenbrynene dine og gjør små sirkelbevegelser, slik at henna sprer seg så godt som mulig.

TRINN 4:

Nå kan du vente i ca 5-10 minutter, men du må gå utfra kundens brynfarge og derfor må du sjekke fargen hos kunde etter ca 5 minutter og hvis den ikke er blitt farget nok da må du vente ytterligere 3 minutter og så sjekke igjen og du skal ikke ha pastaen på i lenger enn maks 10 minutter.

Det du og kan gjøre er å begynne å rense av på den siden av bryn som ligger inn mot nesen. Da vil du kunne la det som ligger nærmere enden mot ørene sitte på litt lenger og da vil du kunne få en elegant tone – fra lys nærmest nesen og til mørk nærmere ørene og da oppnår du såkalt Henna Ombre effekt, som er veldig elegant og klær de aller fleste særlig bra.

TRINN 5:

Etter at du har fjernet all pasta, vask da øyenbryn til kunden forsiktig med lunkent vann. La det tørke godt og kunden kan deretter bruke mild krem ovenpå etter behandlingen.

Fordeler ved å farge bryn med henna

  • Du får farge både på hud og hår ved å farge på denne måten
  • Du framhever øyne på en helt annen måte enn hvis du kun hadde farget hår
  • Henna gir mer langvarig effekt enn feks å kun bruke Refectocil alene

Hva kan skje ved å bruke henna:

  • Noen personer har allergi for hennafarger og du må alltid utføre en hudtest på kunden før du setter henna på første gang
  • Allergi for henna kan årsake hevelser og irritasjon i hud og på øyne

Den beste måten å unngå bivirkninger er å få hennafarging utført av fagfolk. Hvis ulykken skulle være ute bruk saltvann eller øyedråper for å skylle rundt øyne. Oppsøk lege ved alvorlig allergireaksjon.

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.