Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Har du en strategi for hvordan å øke inntekter?

0 1 352
Har du en strategi for hvordan å øke inntekter i salongen? De fleste terapeuter jeg snakker med har ikke noen strategi. De bare åpner en salong og håper på det beste. Men det er ikke godt nok. Du må ha en strategi og jobbe målrettet med å forbedre salongen din på alle måter. Inntekt er en av hovedfokusområder du bør ha. Uten inntekt = uten salong.
Så la oss begynne høsten med et interessant spørsmål:
  • Hva er inntektsmålet for høsten?
  • Følger du en strategi eller planlegger du å øke salget?

Hvis du ikke klarer å svare på dette da trenger du en plan og en strategi. Du må ha mål og du må ha oversikt over hvordan du skal nå de.

Sett deg enkle og realistiske mål. F.eks da kan du ha som målsetting å øke inntekten daglig med 500 kroner. 500 kroner økning pr dag vil gi deg 11.000 kroner i økning pr måned og det igjen blir 132.000 kroner i året. Det er mye penger. 500 kroner tapt hver dag er og mye penger. Tenk på det.

 

Men hvordan skal du nå dine mål? Jo nettopp med å ha en strategi og planlegge. Du må ta deg tid til å tenke litt. Sett deg ned, pust litt, ta en kopp kaffe eller te, papir og penn og ta tak i saken.

Planlegging med mål å øke inntekt med 500 kr pr dag

1. Et lite skritt, et flott resultat.
Det å ha kortsiktige og realistiske mål er en utmerket måte å motivere seg selv og forbedre hver dag. I dette tilfellet, bør det å øke salget med 500 kroner per dag være nok til å skape gnist og få noe ut av de resurser du allerede har. Fokuser på hvor du vil klare å få inn denne ekstra inntekten, er det gjennom mersalg av kosmetikk eller ekstratjenster som tilbys til kunden under behandling eller et tilbud du gir ut ekstra hver dag, noe som kunden helst ikke sier nei til. Det kan være å tilby en tilleggsbehandling til lav pris og informere om at du har den på spesialtilbud denne dagen. Det er høy sannsynlighet til at kunden takker ja til tilbudet hvis de allerede er der for å ta en annen behandling.

Det er to teknikker som selger og veldig lett å bruke i skjønnhetssalongen. Tenk deg en av de mest lojale kundene, som har kommet tilbake til deg for å få en enkel ansiktsbehandling. Du kan benytte anledningen til å selge på stedet den nye gull ansiktsbehandlingen, en eksklusiv og moderne behandling, som er bare litt dyrere, men med fantastisk effekt og nydelige produkter. Pass da på at kunden din ikke skal betale altfor mye ekstra for å bli interessert i å få det lille ekstra.

Det er og lett å selge komplementære produkter som gjør behandlingen mer effektiv. Du kan lage en mal over komplementære produkter som passer til alle behandlinger du tilbyr, slik du får solgt produkter kunden kan bruke hjemme for å vedlikeholde eller forlenge effekt.

Det å opprette abonnement for faste kunder er og en utmerket måte å øke inntekten på. Husk det er den totale inntekten din som er viktig ikke nødvendigvis hva du får per behandling. Selg en månedlig / kvartalsvis / halvårlig / årlig abonnement til en av dine behandlinger eller et utvalg av behandlinger.  På denne måten vil du og øke muligheter til mersalg til de kunder som kommer oftere enn ellers. Dette vil og bidra stort til å viske ut problemer i tider når det er lite salg på salongen. Hvem kjenner ikke igjen at salget går ned rundt skolestart, ja eller i begynnelsen av januar? Jo vi kjenner alle til den problematikken men det finnes råd og løsninger.

Hvis målet ditt er å øke salg med 500 kr om dagen og øke inntekt med 11.000 kr per måned da vil du garantert få til det hvis du er smart i valg av metoder og tenker målbevisst på hva du gjør.

2. Analyser virksomhetens mål og juster størrelsen på bedriften.
Hva er størrelsen på din bedrift? Er du alene eller har du ansatte? Alt etter hva svaret på disse spørsmålene er, da må du utvikle salgplan i henhold til de. Hvis du jobber alene, og satser på å få økning på 500 kr per dag i gjennomsnitt, da vil det være et akseptabelt mål for deg alene, fordi du kan organisere og sette opp målbare linjer for å oppnå dette.

Men tror du at en økning på 500 kroner om dagen er lavt hvis du har andre som og jobber for deg? Da må du omdefinere dine mål, gjennomgå strategi og tenk virkelig igjennom den potensielle avkastningen du kan få ut av hele teamet ditt. For eksempel, er et godt mål at hver og en av de ansatte får inn ekstra 500 kroner per dag, at den totale omsetningen øker og du til og med klarer å få til en eksponensiell vekst. Du kan og se for deg en vekststrategi og at du ender opp med mellom 5 og 10 ansatte, og multipliserer din totale omsetning. Resultatet kan bli ganske interessant, ikke sant? Og hva nå? Hvordan kan utvide? Les da del 3!

3. Motiver de ansatte | Etabler en salgsstrategi | Former inntektsmulighetene.

Nøkkelen til å oppnå økt omsetning med hjelp fra de ansatte er forpliktelse i form av noen form for insentiver. Du kan sette opp provisjon for de ansatte hvis de når mål som er satt. Du kan og belønne de ekstra for hvert salg oppnår som overstiger målet de har. Hvis du belønner for en godt utført jobb og engasjement vil dine ansatte selge mer og bli mer lykkelig på grunn av de når mål som er satt. Det å nå mål er i seg selv noe som skaper engasjement.

System som består av provisjoner og premier til de ansatte, må ledsages av en solid salgsstrategi og en plan, som du må koordinere og følge opp for at det skal bli vellykket. Ta et seriøst planleggingsmøte med de ansatte og gjenta møter for at alle skal følge med på utviklingen og hvordan de når oppsatte mål. Slikt skaper spenning og entusiasme.

Følg opp utviklingen av oppnådde resultater ved slutten av hver periode (måned, kvartal eller år) med en resultatrapport som du deler ut til de ansatte.  Du kan og sette igang med månedens ansatt med tilhørende insentiver.

Så hva venter du på? Skal du sette igang med en strategi neste måned? Nei, gjør det allerede i dag. Ikke gå glipp av muligheten å tjene 500 kroner ekstra hver dag! 

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.