Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Hvordan å selge produkter på salongen

0 845

Detaljhandel er noe som ofte blir utelatt på salongen og de som har hånd om detaljsalg forstår ikke hvordan de får ut produktene. Det er synd fordi man går glipp av store inntektsmuligheter ettersom kosmetikkbransjen er den som tjener betydelige summer.

Heldigvis finnes det noen få og gode knep for å bli bedre på å selge. Her har du noen enkle og gode triks for å få dette til i din butikk:

  1. Vær godt forberedt selv. Lær deg alt om produktene dine. Kunnskap selger. Vær flink i hvordan du anbefaler produkter og vit hva du snakker om.
  2. Bruk gjerne produkter i behandling som også selges som hjemmeprodukt fordi da kan du – allerede under behandlingen – gi kunden gode råd om hvordan å ta hånd huden, eller håret for den saks skyld.
  3. Bruk lojalitetskort med stempler.  Det å stemple i kort hver gang vil psykologisk påvirke kunden til å ønske å fylle opp til å få gratis produkt. Du vil selge mer.
  4. Belønn dine ansatte eller medarbeidere rikelig med provisjon. Det er lettere å selge hvis flere har god inntjening av å selge produktene til kunder. Som eier, ikke vær for tilbakeholden med prosentene, gi skikkelig provisjon og del gevinsten med andre og du vil tjene enda mer.
  5. Hold produktfest. Inviter dine ansatte og noen av deres klienter inn til salongen etter stengetid.  Ha ett lite party med enkel servering og vis viktige kunder hvor mye de betyr, samtidig som du gir dem presentasjon på nye produkter som kommer inn og gi dem en gavepose med noe fint i, samtidig som du gir dem rabattkupong på neste behandling de tar når de kommer inn til salongen. Du kan også legge til en tombola hvor en heldig vinner sett med de nye flotte produktene. Slike fester kan bli populære og har ikke noe kjøpepress, men vil på en fin måte presentere flotte produkter for kunden. Pass på at kunden ikke føler press for å kjøpe. Dette skal være hyggelig og nettopp det vil heller påvirke kunden til å handle. Kunder er smarte og lar seg ikke lure og man skal ha stor respekt for dem.
Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.