Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Hva innebær det å bli en dyktig hudpleier?

0 1 936

Mange drømmer om å bli hudpleier.  Det en ikke tenker på er å være realistisk.  Vet du hvorfor du har lyst å bli hudpleier?  Ikke det? Er det noe med yrket du synes være glamourfyllt og spennende?

En hudpleier må like å arbeide med mennesker.  En hudpleier må være en person som kan gi av seg og bryr seg om mennesker.  En god hudpleier tar ikke bare hånd om hud uten hudpleieyrket handler så veldig mye om å gi omsorg og velvære til mennesker.

En god hudpleier lærer seg mye om huden, på dybden i ordets sterkeste mening.  Hudpleier som blir profesjonell og kan hud vil mye bedre kunne betjene sine kunder forsvarlig.  Kan du i tillegg mye om hudpleieprodukter vil du ha en uslåelig kombinasjon som vil lede til at du vil bli populær blandt dine kunder.  Resultat er det som teller.

Hudpleie har tradisjonelt grunnet seg særdeles mye rundt det å bruke hudpleieprodukter som brukes på overflate av hud.  Artikkelforfatter savner en skole setter like stor fokus, eller større, på matinntak, enn på produkter som brukes på huden.  Målet hos en hudpleier må være å gi best mulig hudpleie og artikkelforfatter kan ikke helt se hvordan det skal være mulig uten å involvere seg grundig i hvordan næring påvirker kropp og hud generelt.  Kroppen er samspill av alt vi putter i den og hvordan vi øvrig behandler den.

Nye trender vil på sikt bli at hudpleie skal bli mer naturlig, mer økologisk og basere seg mer på næringsinntak.  Norge står innfor å eventuelt forby bruk av parabener, en gruppe med kjemiske stoffer som brukes i produkter for at de skal holde lenger.  Det er ikke bare parabener det er snakk om uten det finnes uttallige andre komplekse kjemiske stoffer som brukes i kosmetikk og hudpleie i dag.

Målet må bli å medvirke til at mennesker tar i bruk sunne naturlige metoder for å bekjempe og lege hudproblemer, samtidig som å ha stor fokus på velvære og sunnhet for sjelen, for alt er jo samspill, sjel og kropp og en dyktig hudpleier vil kunne bidra til å hjelpe en kunde gjennom et bredt spekter med råd og guiding.

Hudpleier skal stå for at et mennesk skal få bedre utseende som resultat av den hjelp hudpleier kan bidra med for menneskets helhet, samtidig som velvære er en vesentlig stor del av det kunder henter hos en hudpleieklinikk.

Det er ikke bare huden du behandler, du vil fungere som en som skal lytte og gi velvære for sjelen.  En hudpleier skal vise konfidensialitet overfor sin kunde og hvis en kunde forteller hudpleier deler av sine innerste tanker så skal en ansvarlig hudpleier aldri gå å lekke slik informasjon til sine arbeidspartnere og ikke heller til sin sjef, så fremt det ikke påvirker arbeid hos vedkommende på en negativ måte. En hudpleier pleier med andre ord ikke bare huden uten kan inn imellom fungere som den som skal pleie sjelen og mental velvære hos en kunde.

Jo, det er et stort ansvar å bli hudpleier og hvis du ikke er en av dem som har talent til å vise omsorg og sympati da vil du antakelig ikke lykkes som hudpleier.  En dyktig hudpleier har stor menneskelig talent og er i tillegg til det, en du kan stole på, dette fordi en hudpleier arbeider på mange nivå og når du legger deg i en behandlingsstol så skal du kunne forvente en høy grad av, professjonalitet, konfidensialitet, menneskelighet og sympati.

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.