Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Facebook falt ned av piedestallen?

0 745

Jeg har igjennom tidene brukt omtrent 650.000 norske kroner på Facebook markedsføring.  Jo grunnen til det er at mine kampanjer ble særdeles vellykket.  Jeg har kjørt «utallige» kampanjer som ga resultat på Facebook.

Det har gått mye vann til havet siden jeg hadde en vellykket kampanje på Facebook.  Jeg tror ikke det er på grunn av at jeg er blitt dårligere på å lage kampanjer.  Jeg tror jeg er blitt bedre på å lage kampanjer hvis noe.

Jeg tror at det er rett og slett blitt veldig vanskelig å nå frem til kunder på Facebook. Hvorfor det?

Jeg kan tenke meg forskjellige grunner til det:

  • Facebook har for mange annonsetilbud nå og annonsene drukner i havet, de er så mange nå at man blir oversvømt og når rett og slett ikke frem
  • Det er blitt så enorm mengde annonser på facebook at de kunder man ønsker nå på facebook er blitt «annonseblinde». Annonseblinde = det er så mange annonser at øyet siler dem bort automatisk. Akkurat slik man spoler over annonser hvis man ser på tv programmer på nett
  • Facebook har senket ratio på hvor mange av de som liker siden din, får se en annonse som du legger ut.

På en av mine sider på facebook har jeg omtrent 13.500 liker. Når jeg legger ut noe på siden når jeg til omtrent 0,58 % av de som liker siden. Før i tiden var dette tall betydelig høyere og de som brukte penger og investerte i å få flere likes har blitt snytt.  Likes på facebook er ikke like mye verdt som de var før og de gir ikke så voldsomt stort utbytte i forhold til hva det gjorde tidligere.  Tidligere var det mulig å merke forskjell hvis man la ut en fornuftig kampanje.

Jeg har lest på nett at Facebook kjører nå en algoritme som har nærmere 100.000 faktorer inkludert når de rangerer om en nyhet blir publisert i brukernes nyhetsstrøm. Jeg sier hvem orker å holde styr på det.  Det blir for mye for meg i hvert fall.

Nå har jeg gjentatte ganger gitt Facebook en sjanse og satt i gang kampanje etter kampanje, ja jeg har kanskje satt i gang med 10 seriøse kampanjer nå de siste 3-4 månedene og det er absolutt null respons.  Med tanke på at jeg er utdannet markedsøkonom og utdannet innen IT da mener jeg bestemt at nå er det faktisk blitt utrolig vanskelig å nå frem til kunder gjennom Facebook.  Jeg vil mene at man må i hvert fall være en ekstremt seriøst utspekulert algoritme analytiker for å i det hele tatt nå frem til noen ettersom de kampanjer jeg har igangsatt og faktisk ligner på tidligere meget vellykkede kampanjer, nå ikke fungerer i det hele tatt.

Jeg har ett flott statistikkprogram som overvåker alle mine websider og jeg har live overvåking av trafikk i tillegg til det.  Jeg ser med andre ord umiddelbart om en kampanje har begynt å fungere eller ikke og jeg virkelig studerer om ting når frem.  Alt jeg har satt ut til Facebook de siste månedene har fått en kjapp død og fungerer ikke i det hele tatt.

Mitt overvåkingsprogram sier også at de tall Facebook mener de har på mine kampanjer i forhold til hvor mange de sender til mine websider kanskje ikke stemmer med de faktiske tall, ettersom min overvåking og min egen statistikk ikke viser det.  Da lurer jeg om min overvåking er mangelfull eller om mine analyseprogrammer er mangelfulle eller om statistikken jeg får oppgitt hos Facebook er uriktig. Ja man kan gå å lure over mye her i verden, men jeg har i hvert fall gitt Facebook en sjanse og satt igang en god del av kampanjer, men nå har jeg gitt opp.  Jeg har lagt Facebook død hva gjelder å bruke mine penger på kampanjer der, ettersom jeg får absolutt null av verdi ut av det.

Mitt råd til de som skal bruke penger på Facebook markedsføring er derfor, trå forsiktig og vær nøye med å overvåke en kampanje du setter i gang og undersøk, se etter om den virkelig fungerer.  Trå forsiktig og vit hva du gjør når du bruker penger på kampanjer.

 

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.