Salon Magasin
Alt for skjønnhetsbransjen

Hva er forskjellen på Microblading og Permanent makeup?

0 4 099

Du har sikkert hørt om permanent makeup og er kanskje en av dem som enten tilbyr tjenesten eller har tatt permanent makeup selv.  Nå finnes det en ny og spennende trend innen permanent farge og det er såkalt microblading.

Microblading utføres med – som det forklarer seg med ordet – mikrosmå «knivblad» som gir effekten av veldig små hår under øyebryn når de lages med farge som sitter permanent.

Hovedforskjell mellom microblading i henhold til min mening er at microblading ser mye mer vakker og naturlig ut enn permanent makeup og mitt råd til alle som driver med permanent makeup på bryn er at man bør omfavne metoden microblading og bruke permanent makeup som ett tilleggsalternativ som kan hjelpe til noen få ganger hvis man skal gi heldekking med farge på store områder så som hele øyebryn, lepper eller i form av en eyeliner. Jeg synes at man bør vekk fra å bruke permanent makeup penn slik man tradisjonelt har gjort for å lage hår ettersom microblading gir mye vakrere og mer naturlig resultat.

Hvis du ikke er sikker på hvordan forskjellen ser ut når de som arbeider med permanent makeup maskin versus microblading da har vi eksempler her:

Microblading før og etter

Permanent makeup før og etter

Som du ser på bildet ovenfor da er microblading mer likt ekte hår, men i dette tilfellet er permanent makeup lagd som skygger og da er den heldekkende under kundens egne hår. Hva som passer bedre for deg eller din kunde er opp til deg, personlig ville jeg heller gått for variant som ser mest mulig ut som ekte hår.

Farge i microblading «hår» sitter ikke like lenge som farge i permanent makeup «hår», men det er kanskje helt ok ettersom det er ca halvdel så lang tid den sitter i forhold til permanent makeup og det kan kanskje være det som gjør at hvis noe er slik du egentlig ikke ønsket det skulle se ut da tar det jo kortere tid å forsvinne. Uansett så ser hårstrå laget med microblading mye mer naturtro ut.

Til slutt da gjør behandling med microblading mye mindre vondt enn permanent makeup behandling, ja microbladingbehandling gjør rett og slett ikke vondt unntatt hvis du er særdeles ømtålig da vil du føle at det kjennes litt.  Dette beror på at man går mye lenger ned i huden med pigmentfarge når man legger permanent makeup i forhold til microblading.

Det som kan bli superflott er hvis man blander sammen Ombre teknikk på bryn og microblading, da vil du få markerte flotte øyenbryn så fremt du har funnet en flink terapeut. Vær nøye med å undersøke referanser på forhånd, hvis du er en kunde og skal til en terapeut, ettersom permanent makeup og microblading – er nettopp det: permanent og du vil nødig ende opp med feil look på bryn. Jo, det finnes metoder for å korrigere men jeg mener de aldri ser skikkelig bra ut og man alltid ser rester av det som har vært gjort feil.

Så hva venter du på?  Den bør du tilby i din salong.

Du finner Brynspesialister ved å klikke her.

Ønsker du å trene for å se om du klarer å utføre microblading selv?  Vi har treningsmaterial.

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.